Kolačići

Što su kolačići?

Globus Marine International koristi tzv. kolačiće čija je svrha praćenje korištenja web stranica u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se prenosi na korisnikov uređaj (računalo, prijenosno računalo, tablet, pametni telefon itd.) kada posjeti web stranicu i obično sadrži:

  • naziv poslužitelja s kojeg je kolačić poslan;
  • vijek trajanja kolačića;
  • vrijednost - obično nasumično generirani jedinstveni broj.

Kolačići omogućuju našim sustavima da prate kada, kako i koje stranice posjećujete, pomažu bilježiti promet web stranice i identificirati ponovne posjetitelje. Kolačići ne mogu pristupiti, čitati ili mijenjati bilo koje druge podatke na vašem računalu niti na drugi način uzrokovati štetu vašem uređaju.

Ako se slažete s korištenjem kolačića, to izražavate prvi put kada posjetite stranicu, klikom na poveznicu "Slažem se", pristajete na postavljanje kolačića za analizu i personalizaciju te drugih kolačića trećih strana koji mogu poboljšati vaše korisničko iskustvo. Međutim, ako prilikom prvog posjeta kliknete na gumb "Zatvori" ili nastavite s pregledavanjem web stranice, mi ćemo postaviti kolačiće potrebne za rad web stranice i analitiku, dok će kolačići za personalizaciju i ostali kolačići trećih strana, potrebni za bolje korisnčko iskustvo, biti blokirani.

Pravna osnova

Osnova za informiranje o kolačićima je Zakon o elektroničkim komunikacijama

Kolačići povezanih web stranica

Naše web stranice mogu sadržavati poveznice na druge web stranice i usluge koje nude kolačiće. Preporučujemo pregledati sva pravila o privatnosti, uslugama i aplikacijama koje se nalaze na ovim web stranicama kako biste razumjeli kako se vaši podaci mogu prikupljati i koristiti na tim web stranicama.

Web analitika

Naša web stranica koristi usluge kao što su Google Analytics i druge usluge web analitike koje pruža Google Inc. Podaci koje kolačići prikupljaju o vašem korištenju web stranice (uključujući vašu IP adresu) dijelit će se s Googleom i drugim pružateljima usluga web analitike i pohranjivati ​​u ime društva Globus Marine International.

Globus Marine International koristi analitiku web stranice za procjenu korištenja web stranice, prikupljanje izvješća o aktivnostima web stranice i pružanje drugih usluga vezanih uz aktivnosti web stranice i korištenje interneta.

Ostale usluge treće strane

Naša web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje ne rade u ime Globus Marine International. Takvi pružatelji web stranica, usluga ili aplikacija mogu postaviti svoje korisničke kolačiće na računala korisnika, prikupljati podatke ili zahtijevati osobne podatke.

Izdavatelji takvih kolačića treće strane imaju vlastita pravila privatnosti. Preporučujemo da se upoznate s njima. Globus Marine International ne preuzima nikakvu odgovornost za njih.

Koje kolačiće korisitmo?

Kolačići neophodni za rad web stranica

Ovi kolačići su neophodni i omogućuju vam da se slobodno krećete kroz našu web stranicu i koristite njezine značajke kao što s. pristup sigurnim područjima stranice. Bez ovih kolačića, usluge koje ste zatražili ne mogu se pružiti.

Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o vašem posjetu i načinu na koji koristite naše web stranice kao što su koje stranice najčešće posjećujete i imate li poruke o pogrešci o radu web stranice. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji bi omogućili identifikaciju posjetitelja. Svi podaci prikupljeni ovim kolačićima anonimni su i koriste se samo za poboljšanje performansi ove web stranice.

Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše izbore (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili regija u kojoj se nalazite) i osiguravaju da se web stranica prilagodi vašim zahtjevima.

Ovi kolačići ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web stranicama. Ne prikupljaju nikakve podatke o korisnicima koje možete koristiti za oglašavanje ili pamćenje koje ste druge stranice izvan naše stranice posjetili.

Kako onemogućiti kolačiće?

Kolačiće možete onemogućiti postavljanjem postavke u pregledniku koja vam omogućuje da odbijete prihvaćanje kolačića. Željeli bismo vas upozoriti da ako blokirate kolačiće možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima web stranice.